Ilpo Koskela - Revel

 

Ilpo Koskela – REVEL, koko A4, 108-sivuinen, värikannet, sisus mustavalkoinen. ISBN 978-952-99947-4-8. GST Graafinen Studio 2022.


Revel
on novellikokoelma, jossa ovat samoissa kansissa Ilpo Koskelan vuosina 1985–2008 käsikirjoittamat ja piirtämät, useana vuonna Kemin valtakunnallisessa sarjakuvakilpailussa palkitut ALEKS REVEL -sarjakuvanovellit.

Tarinoiden tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja lähialueille 1930-luvun alkuun, kieltolain ajan viimeisille hurjille salakuljetusvuosille. Aleks salakuljettaa pirtua Suomeen, välttelee virkavaltaa ja ottaa yhteen muiden salakuljetusjengien kanssa, törmäten mielenkiintoisiin ihmisiin, tapahtumiin ja ajan ilmiöihin. Myöhemmin 1930-luvun lopulla Aleks seikkailee Espanjassa, toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina jälleen Suomessa ja 1950-luvun lopulla Havannassa Kuubassa.
Mukana on myös kaksi keskeneräistä, ennen julkaisematonta tarinan aloitusta, joissa tarinakokonaisuus kerrotaan synopsiksena sarjakuvasivujen jälkeen.

Lataa täältä painokelpoinen versio kannesta »

Kirja on myynnissä ainakin Turun sarjakuvakaupassa ja sitä voi tilata signeerattuna myös suoraan tekijältä hintaan 15 € + postikulut.