Lataa pdf-näyte 

 

 

Teos on loppuunmyyty.

 

Ilpo Koskela – Pieni opas sarjakuvien piirtämiseen

Koko 210x210 mm,  20-sivuinen,  nelivärinen. ISBN 978-952-5124-99-6. Kemin kaupungin nuorisotyö/Lastenkulttuurikeskus Sarjis, Kemi 2007.

 

Pieni opas sarjakuvien piirtämiseen -julkaisussa perehdytään lyhyesti ja helposti sarjakuvantekemisen perusasioihin aina ideoinnista sarjakuvan suunnitteluun, luonnosteluun, piirtämiseen ja värittämisen perustekniikoihin.

Pieni opas sarjakuvan piirtämiseen –julkaisu on Lasten kulttuurikeskus Sarjiksen tuottama opasvihkonen, joka on suunniteltu erityisesti koulujen ja kerhojen opetuskäyttöön. Lasten kulttuurikeskus Sarjis toimii Kemissä ja on osa valtakunnallista Taikalamppu-lastenkulttuurikeskusten verkostoa yhdessä Lapin verkoston toimijoiden kanssa. Verkoston tehtävänä on lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden tukeminen ja saavutettavuuden parantaminen. Opetusministeriön asettamana erityistehtävänä Lasten kulttuurikeskus Sarjiksella on lasten sarjakuvatoiminnan kehittäminen ja sarjakuvan aseman vahvistaminen opetuksessa. Tämä opas on osa tätä toimintaa.

Oppaan tekijä, Ilpo Koskela on toiminut sarjakuvapiirustuksen opettajana Oulun lasten ja nuorten taidekoulussa toistakymmentä vuotta, ja on luennoinut sarjakuvasta sekä piirtämisestä lukuisilla alan kursseilla ja tapahtumissa.