Tampereen Linna

 

Sisarukset Akseli ja Elina viettävät kesää mummin ja papan luona Urjalassa. Isovanhempien kanssa lähdetään retkelle Tampereelle. Naapurin Jussi sanoo että Tampereen Linna on maankuulu. Siitä lapset eivät ole kuulleetkaan. Mikä linna Tampereella muka on? Otetaan selvää.

Hauskan salapoliisityön edetessä tutustutaan Väinö Linna pitkäaikaiseen kotikaupunkiin.  olennaisesti liittyvään seikkaan – kirjailijan tuotantoa unohtamatta. Seikkailu alkaa Linnan lapsuudenmaisemista Urjalasta, missä Linnan perintö edelleen elää vahvana.

 

Tampereen Linnan riemastuttavan tekstin on laatinut Tampereellakin asunut Karo Hämäläinen, jonka monipuoliseen tuotantoon kuuluu teoksia niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille. Monella eri aikatasolla liikkuvasta kuvituksesta vastaa oululainen sarjakuvakonkari Ilpo Koskela.

 

Teos jatkaa Tammen kaupunkikirjasarjaa, jonka avausosa, Karo Hämäläisen ja Salla Savolaisen Hurraa Helsinki! Ikioma kaupunki, oli vuonna 2012 Finlandia Junior -ehdokkaana. Sarjan muut kirjat ovat Hämeenlinnan Janne – Kuinka Jannesta tuli Jean Sibelius (2015) sekä Minna Canthista kertova Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset (2019).

Karo Hämäläinen • Ilpo Koskela:  TAMPEREEN LINNA
Värillinen, 48-sivuinen, koko 235 x 270 mm. Kustannusosakeyhtiö Tammi, heinäkuu 2020.

ISBN 978-952-04-1923-3

Katso kustantajan esittely kirjasta.
Kirja Tammen katalogissa »

Lataa painokelpoinen kansitiedosto »
Lataa malliaukeamia kirjasta »

 

TAPAHTUMIA:

Oulun kaupunginkirjasto, Kaarlenväylä 3, Oulu. Sarjasto 3. kerros.
TAMPEREEN LINNA -originaalinäyttely 6.8.-27.9.2020

Esillä kirjan kuvitusprojektiin liittyviä, kirjan kuvittajan Ilpo Koskelan piirros- sekä työvaiheluonnoksia, originaalipiirroksia ja vedoksia teoksesta.

Lauantaina 12.9. Uusi kirjallisuusfestivaali-tapahtumassa Oulun kaupunginkirjastossa Karo Hämäläinen ja Ilpo Koskela kertovat Laituri-tilassa kirjan valmistumisprosessista, sekä esittelevät näyttelyn lyhyesti paikan päällä näyttelytilassa.

ARTIKKELEITA:

20.6.2020 Iltalehti listaa 125 kirjaa, jotka kannattaa lukea juuri nyt – megalistaus.
Ks. kohta 108.